Den perfekta Carbonaran

Den perfekta Carbonaran

20 minEnkelt
261,70 kr
4 portioner28,76 kr per portion
Som min italienska mormor lagade den.

5 mskPecorinoost
5 mskParmesanost
400 gSpaghetti
4 stÄgg
1 klyftaVitlök
2 krmSalt Fint
2 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja, Extra Virgin
200 gPancetta
Instruktioner
1

Koka upp ordentligt saltat vatten under lock i den största kastrullen du äger.

2

När vattnet kokat upp, lägg genast ner spaghettin och koka den al dente enligt anvisningarna på förpackningen.

3

Under tiden som pastan kokar, vispa ihop äggen med salt.

4

Värm olja och smör i en stor stekpanna och lägg i vitlök och pancetta.

5

Fräs sakta tills de mjuknat utan att ta färg, i ca fem minuter. Ta upp vitlöken som kastas.

6

Häll över den färdigkokta pastan i pannan med pancetta.

7

Blanda noga och dra pannan från värmen.

8

Häll ner äggsmeten i pannan, tillsätt hälften av de båda ostsorterna.

9

Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig. Rör ner resten av osten.

10

Strö lite grovmalen svartpeppar över portionerna.