Recept | Bröd | Ris, Gryn & Mjöl

Danskt Rågbröd

2 dagars bröd

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

I orginalreceptet är Fullkornsråget "grovt rågmjöl" och är ca 4dl och Vetemjölet är "Vetemjöl Special" en halv dl är ämnat till utbakning. Smöret är smält och för pensling!

1) Blanda Rågkross Frön Salt och Vatten i en skål, täck över och låt den stå i rumstemperatur till nästa dag.

2) Ljumma vattnet, lös upp jästen i det och rör i sirap och rågmjöl. Rör om väl, häll i blandningen från dag 1 och vänd ner vetemjölet. Låt jäsa 40 min under duk!

3 Sätt ugnen på 250 grader, låt en plåt bli varm där inne. Smörj en avlång brödform, ca 2 liter. Strö lite vetemjöl på degens ovansida och vänd in det i degen. Låt jäsa 20-25 min i formen.

4 Minska ugnsvärmen till 175-190 grader. Spraya brödets yta med lite vatten, sätt in formen på varm plåt i ugnens nedre del och grädda brödet i 1 tim - 1 tim och 10 min. Prova med en sticka. ta ut brödet ur ugnen, pensla med smält smör, låt det svalna en stund i formen. Knacka ur det ur formen, låt det kallna på galler. Lägg in i plastpåse och skär inte upp det förrän nästa dag!

Ca 120,70 kr/port Summa 120,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst