Cupcakes med frosting
Mari Bergman

Cupcakes med frosting

1 tEnkelt
254,50 kr
1 portion139,49 kr per portion
Finns det något festligare än snittsigt dekorerade cupcakes? Cupcaken har på senare år blivit en modern klassiker i den svenska köket. Till skillnad från muffins toppas cupcakes alltid med en härlig frosting vilket både gör dem extra goda och vackra. Detta recept innehåller tre varianter av cupcakes, citron, choklad och hallon. Allt som behövs för att skapa en rejäl feststämning. Grundreceptet ger totalt ca 30 st cupcakes med 10 st cupcakes/smak.

Frosting till chokladcupcakes
100 gMörk chokladkaka
Grundrecept cupcakes
4 tskBakpulver
8 dlVetemjöl
200 gMat & Bak Smör
2 krmSalt Fint
2 tskVaniljsocker
4 stÄgg
3 dlStrösocker
3 dlStandardmjölk
Grundrecept frosting
200 gFärskost Naturell
2 mskCitron
150 gMat & Bak Smör
8 dlFlorsocker
2 tskVaniljsocker
Citroncupcakes
1 mskCitronjuice - råpressad
1 stCitron
Frosting till citroncupcakes
1 stCitron
Frosting till halloncupcakes
1 mskBärpulver
Halloncupcakes
150 gHallon Frysta
Chokladcupcakes
100 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Bryn smöret.

2

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3

Rör ner brynt smör och mjölk.

4

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5

Fördela smeten i 3 bunkar.

6

Tillsätt hallon i den första bunken. Riv i citronskal och pressa i citronsaft i den andra bunken och smält 100 gram choklad i ett vattenbad och tillsätt i den tredje bunken.

7

Häll smeten i muffinsplåtar.

8

Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Frosting:

1

Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i färskosten.

2

Fördela i 3 skålar. Tillsätt hallonpulver i den första skålen och riv i citronskal i den andra och smält choklad i ett vattenbad och blanda i den tredje skålen.

3

Spritsa hallonfrosting på hallonmuffins och dekorera med strössel.

4

Spritsa citronfrosting på citronmuffins och dekorera med strössel.

5

Spritsa chokladfrosting på chokladmuffins och strö över lite flingsalt.

Bild:

Sanna Livijn Wexell