Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Couscoussallad med mozzarella & grillade grönsaker

Foto: Linnea Swärd Couscoussallad med mozzarella & grillade grönsaker

Vegetarisk couscoussallad som känns riktigt mättande med bönor, mozzarella och grillad aubergine och paprika. Örtoljan på dill och gräslök är en riktig höjdare och den kommer du kunna ha nytta av att slänga ihop till fler maträtter! (Familjematkassen v33 2012)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i långa
tunna klyftor. Skär paprikan och rödlöken i bitar.
Lägg grönsakerna på en plåt och pressa över vitlök.
Ringla över olivolja, salta och peppra efter smak. Sätt
in i ugnen ca 20 min.

2. Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.
Tillsätt gärna lite buljong för godare smak.

3. Örtolja: Mixa samman gräslök, dill, olivolja, citronsaft,
salt och svartpeppar. Har du ingen mixer går det
lika bra att hacka örterna och blanda samman med
övriga ingredienser.

4. Skölj och skär salladen i stora bitar. Skär gurkan på
mitten och gröp ur det vattniga med en sked.
Skär gurkan i bitar och blanda med salladen.
Sila av bönorna och spola under kallt vatten. Blanda
ner dem i salladen.

5. Ta ut grönsakerna ur ugnen och blanda samman
med couscousen och salladen. Häll över örtoljan och
toppa med mozzarella.

Varor du kanske har hemma?

Ca 52,86 kr/port Summa 211,45 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst