Couscoussallad med frästa kikärtor och fetaost
Mari Bergman

Couscoussallad med frästa kikärtor och fetaost

30 minEnkelt
202,55 kr
4 portioner24,19 kr per portion
Snabblagad vegetarisk rätt med matiga kikärtor, fetaost och granatäpple. Färdig rätt är godast att äta nygjord men håller sig ca 1-2 dagar i kylen.

Kikärtor
1 krmSalt Fint
1 krmCayennepeppar
2 krmSpiskummin
380 gKikärtor
1 mskOlivolja
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 stGul lök
Topping
1 stGranatäpple
150 gFetaost
Couscoussallad
1 krmSalt Fint
4 dlCouscous
0,5 mskVit balsamvinäger
0,5 stGurka
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stHuvudsallat
1 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Couscoussallad: Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.

2

Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan. Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.

3

Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål.

4

Kikärtor: Skala och finhacka lök. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta.

6

Topping: Toppa couscoussalladen med de frästa kikärtorna och granatäppelkärnor. Smula över fetaost och servera.

Näringsvärde: 592 kcal, 23 g protein, 18 g fett, 76 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir