Recept | Huvudrätt | Fisk

Citronspätta med ungsrostade rotsaker och rödbetstzatziki

Syrlig fiskrätt med färgglada tillbehör

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1: Rotsaker: värm ugnen till 225 grader

2: Skala och skiva rotsakerna. Fördela över en stor ungsfast form, lägg rödbetsskivorna för sig på plåten. Ringla olivolja över, salta och rör om. Sätt in i mitten av ugnen och stek i ca 25 minuter.

3: Rödbetstzatziki: Skala rödbetorna och äpplet (som också kärnas ur), riv rödbotor och äpplet på grova sidan av rivjärnet.

4: Blanda med yoghurten i en skål och tillsätt pressad vitlök.

5: Smaka av med salt och peppar och rör i olivoljan.

6: Citronspätta: Hacka persiljan något. Värm en stekpanna med smör och olja. Lägg ner spättorna, några åt gången, salta, peppra, pressa citronsaft över och stek på låg värme i ca 4-5 minuter per sida. Strö över persiljan mot slutet av stekningen. Fyll på med mer smör och olja under stekningen om det behövs.

Servera fisken med ungsrostade rotsakerna och rödbetstzatzikin

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 0.5 st persika färsk
  • 1 st äpple fuji
Ca 86,36 kr/port Summa 345,45 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst