Citron- och färskostbakad lax med smörstekt spenat och mandel
Mari Bergman

Citron- och färskostbakad lax med smörstekt spenat och mandel

40 minEnkelt
503,55 kr
4 portioner94,10 kr per portion
Lättlagad och supergod lax som sköter sig själv i ugnen. Tillbehöret i form av smörstekt spenat och mandel är en riktig favorit.

Tillbehör
700 gFärskpotatis
Spenat
1 krmSvartpeppar Malen
200 gFärsk bladspenat
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stRödlök
30 gSötmandel Naturell
1 krmSalt Fint
2 mskMat & Bak Smör
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
200 gFärskost Naturell
1 krmSalt Fint
600 gFärsk laxfilé
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Skölj potatisen och koka i saltat vatten.

3

Lax: Lägg laxen i en ugnsfast form och skär 4 snitt längs med laxfilén om den är hel. Salta och peppra lite lätt efter smak.

4

Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Pressa i citronsaft och tillsätt finhackad persilja. Tillsätt en nypa salt och peppar och bred röran över laxen. Sätt in i ugnen ca 15 min.

5

Spenat: Skölj spenaten och skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat i smöret i en varm panna. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg upp i en skål. Strö över hackade mandlar.

Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat.

Näringsvärde: 745 kcal, 39 g protein, 49 g fett, 36 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell