Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Chokladfondant med hallon- och balsamicocoulis

Chokladfondant med hallon- och balsamicocoulis

Fantastiskt lyxig och mäktig dessert som imponerar på alla.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Det är svårt att ge någon exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika. Men när kanterna på fondanten rundas av och blir matta har fondanten börjat stelna i kanterna. Vill du som jag att fondanten till största del ska vara krämig ska du ta ut den då – annars väntar du någon minut till, då blir den mer stadig. Inget är fel, fondanten blir god hur som helst!

1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.

2. Separera 2/3 av äggens gulor och vispa ihop med resterande ägg, samt socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i smorda portionsformar eller ugnsfasta glas. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.

3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant (se tipset ovan).

4. Halloncoulis: Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra ihop till en sås. Sila eventuellt.

Tippa fondanten försiktigt upp och ner eller servera i formarna. Häll över halloncoulis och toppa med glass.

Varor du kanske har hemma?

Ca 64,20 kr/port Summa 256,80 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst