Choklad cheesecake

Choklad cheesecake

1 t 30 minEnkelt
365,40 kr
4 portioner55,20 kr per portion
Maffig Chokladpassion

fyllning
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 stÄgg
680 gFärskost Naturell
1 krmSalt Fint
3 mskRaw Cacao Powder
450 gMörk Blockchoklad
2 tskVaniljsocker
2,5 dlStrösocker
botten
1 krmSalt Fint
1 mskRaw Cacao Powder
80 gMat & Bak Smör
1 tskKanel
250 gDigestive original
Instruktioner
1

Smält smöret till botten, mixa alla ingredienserna till botten och tryck ut i en stor smord springform. Fyllning; Blanda färskost, 1dl socker, cacao, salt och vanilj-socker till en slät smet. Vispa äggen med 1,5dl socker till vitt och fluffigt. Smält chokladen. Vänd ner chokladen, cremefraichen och färskost-blandningen i ägg vispet. Baka i 175 grader ca 60min. Kakan stannar när den svalnar. Blir godare av att stå i kyl en dag eller två. Går utmärkt att frysa.

Servera gärna en god sorbet till eller lättvispad grädde och färskabär.

obs kakan räcker till 16portioner