Recept | Huvudrätt | Pasta

Chilitagliatelle al ´ ouvo med torsk i tomatsås

Foto: Sanna Livijn Wexell som Chilitagliatelle al ´ ouvo med torsk i tomatsås

Ett fantastiskt gott pastarecept med chili, persilja och självklart färsk basilika! Receptet tar endast 20 min att laga och passar alla i familjen. Tips, ta gärna ut fisken och låt tina i kylskåp över natten om den är fryst. (Tastelines matkasse v13 2017) (Tastelines Barnkasse v13 2017) (Tastelines 2-personerskasse v13 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Chiligaliatelle al ´ouvo: Ta ut fisken om den är fryst och låt tina.   Koka upp saltat vatten till pastan.

2. Värm olivoljan på låg värme i en stekpanna. Skala och halvera vitlöksklyftorna och lägg ner i olivoljan med snittytan neråt. Fräs försiktigt 1 min, ta sedan bort vitlöken. Tillsätt tomatsås och salt och låt småputtra 3 min.

3. Skär fisken i små kuber och tillsätt till tomatsåsen. Puttra på låg värme 5 min.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5. Skölj och grovhacka basilika och persilja. Skölj och finhacka chili och riv skalet av apelsinen. Tillsätt till tomatsåsen och smaka av med lite peppar.

6. Sila av pastan och blanda ner pastan i tomatsåsen. Servera direkt från stekpannan.

Recept: Elvio Milleri
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 452 kcal, 24 g protein, 12 g fett, 59 g kolhydrater.

Ca 57,93 kr/port Summa 231,70 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst