Chiligryta i tortilla
Hemmakock

Chiligryta i tortilla

2 tEnkelt
230,25 kr
6 portioner28,43 kr per portion
Chiligryta i tortilla

Tillbehör
6 mskGräddfil
1 stGul lök
2 tskChiliflakes
1,5 lKöttbuljong
100 gRuccolasallat
2 klyftaVitlök
1 mskTomatpuré
8 stTortilla
800 gHögrev
Instruktioner
1

Skär köttet i centimeterstora tärningar. Bryn dem tillsammans med lök, vitlök och chili i lite smör i en gryta. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt koka utan lock tills nästan all vätska försvunnit och köttet har blivit så mört att det nästan faller i bitar, ca 1½ timme. Smaksätt med salt och peppar. Låt kallna. Fördela köttet och rucolan på tortillabröden. Rulla ihop och vira in i plastfolie så håller de formen bättre. Så här långt kan tortillarullarna förberedas. Ta bort plastfolien och värm sedan rullarna i ugn i 175ºC i 20 minuter. Servera tortillarullarna med en klick gräddfil.