Recept | Gryta | Nötkött

Chili con Carne med guacamole och nachochips

Foto: Linnea Swärd Chili con Carne med guacamole och nachochips

En riktig vardagsfavorit som barnen gillar. (Tastelines matkasse v49 2016) (Tastelines 2-personerskasse v49 2016) (Mathems inspirationskasse 2-personer v51 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v16 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

2. Hetta upp en gryta med lite olja och fräs löken utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek under omrörning tills den fått färg. Krydda med honung, paprikapulver, basilika, spiskummin, chilipulver, salt och svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong och vatten. Sila av bönorna och tillsätt dem i grytan. Låt grytan stå och puttra under lock ca 5- 10 min.

3. Mosa ihop avokadoköttet med yoghurten och pressa
i citronsaft och vitlök. Klipp ner koriandern och mosa ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Servera chili con carnen tillsammans med guacamolen,
nachochips och strimlad sallad.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde: 700 Kcal. 37g protein. 37g fett. 50g kolhydrater

Ca 73,31 kr/port Summa 293,25 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst