Chili- och limebakad fisk med mangoslaw
Mari Bergman

Chili- och limebakad fisk med mangoslaw

30 minEnkelt
358,55 kr
4 portioner43,95 kr per portion
Vacker och somrig rätt med underbara smaker som chili, lime och mango. Mangoslawn fick högsta betyg vid provlagningen och passar bra att servera även till andra rätter.

Fisk
4 krmIngefära Malen
4 krmChiliflakes
2 krmSvartpeppar Malen
1 stAluminiumfolie
1 stLime
50 gMat & Bak Smör
8 krmSalt Fint
600 gKoljafile
Mangoslaw
1 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
1 krmSalt Fint
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stMango Färsk
1 stSpetskål
1 tskHonung Flytande
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Fisk: Skär fisken i 4 st lika stora portionsbitar. Lägg fiskbitarna på varsitt folieark. Krydda med chiliflakes, ingefära, svartpeppar och salt på varje fiskbit. Skiva limen i 8 skivor och lägg 2 skivor på respektive fiskbit. Klicka över smör och förslut paketen. Sätt in i ugnen i 15-20 min.

4

Mangoslaw: Skölj och strimla spetskålen. Skala mangon och skär den i tunna strimlor. Blanda samman i en skål och tillsätt creme fraiche, limeskal- och saft samt honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera fiskpaketen med ris och mangoslaw.

Näringsvärde: 579 kcal, 34 g protein, 20 g fett, 63 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist