Chicken taco med mangosalsa
Mari Bergman

Chicken taco med mangosalsa

30 minEnkelt
334,15 kr
4 portioner36,99 kr per portion
Underbar rätt som sätter guldkant på vardagen. Att göra egen tacokrydda är både lätt och supergott. (Tastelines Barnkasse v18 2017)

Kyckling
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 tskTorkad oregano
1 mskOlivolja
0,5 tskSpiskummin
Tillbehör
320 gTortilla Wrap
0,5 stIsbergssallat
0,5 stLime
2 dlGräddfil
Mangosalsa
1 tskHonung Flytande
225 gMango Fryst
0,5 stGurka
0,5 tskSalt Fint
1 stAvokado
0,5 stLime
Instruktioner
1

Mangosalsa: Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i mindre bitar. Dela, kärna ur och tärna avokado. Blanda samman gurka och avokado i en skål och tillsätt den tinade mangon, saft från 0,5 lime, honung och salt.

2

Kyckling: Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, oregano samt salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt i pannan.

3

Skär kycklingen i skivor.

4

Tillbehör: Skölj och strimla salladen.

Fyll tortillabröden med sallad, kyckling och mangosalsa. Toppa med en klick gräddfil och pressa över limesaft.

Näringsvärde: 664 kcal, 38 g protein, 21 g fett, 75 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell