Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Chicken satay på mitt vis

Chicken satay på mitt vis

Monika Ahlberg. En högt älskad klassisk thailändsk rätt gjord på mitt vis. Hemligheten till framgången är nog de tunna långsmala bitarna kyckling på varje spett. Och så den underbara såsen förstås! Servera med jasminris om du vill.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Börja med att blötlägga spetten om engångsgrillspett
används. Det kan vara mest praktiskt här, med tanke på
mängden spett.

Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar.
Vispa ihop marinaden och lägg ner kycklingen att marinera
i minst en halvtimme. Gör sedan så många spett du kan!

Grilla spetten på utegrillen, i grillpannan eller i 225°
varm ugn. De kan också stekas i en stekpanna med smör.
Stek då hastigt på ganska hög värme i 2–3 min på varje sida.

Skala och riv ingefäran till såsen. Krama ur den rivna
ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner
vitlöken. Blanda med kokosmjölk, jordnötssmör och sweet
chilisås.

Servera spetten att doppa i jordnötssåsen och
eventuellt med jasminris.

Ca 54,93 kr/port Summa 219,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst