Chicken ramen

Chicken ramen

15 minEnkelt
479,60 kr
2 portioner184,24 kr per portion
Supersmarrig, nyttig soppa som du äter med både sked och pinnar.

1,5 mskJapansk soja
150 gRisnudlar
1 lVatten
1 tskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
6 stFärska champinjoner
2 krmSvartpeppar Malen
2 stKycklinglårfile
2 stHönsbuljong
0,75 dlFärsk bladspenat
3 tskSesamolja
2 tskCitrongräs Torkad
0,5 stPurjolök
Instruktioner
1

Skär kycklinglårfiléerna i bitar och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i en stekpanna i olja med lite svartpeppar och pressad vitlök. Tillsätt champinjonerna och stek några minuter till.

2

Lägg över i en kastrull. Strimla purjolöken och lägg i kastrullen tillsammans med sesamolja, soja, babyspenat, citrongräs, vatten, 2 st smulade hönsbuljongtärningar och nudlar. Koka i 5 minuter. Servera i djupa skålar.

Receptet är hämtat ur boken "Quick n Tasty" av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid (Ordalaget Bokförlag)