Recept | Förrätt | Kyckling/Fågel

Chicken cashew sallad

Ljummen asiatisk kycklingsallad

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

En fantastiskt fräsch och lättlagad sallad som passar vid alla tillfällen året runt. Vill man göra dressingen lite mer intressant kan man tillsätta lite black bean & garlic-röra som finns att köpa i de flesta asiatiska butiker.

Börja med dressingen. Blanda majonnäs och vatten, dressingen ska vara ganska lös. Pressa i vitlöken, tillsätt svartpeppar, dijonsenap och japansk soya. Oroa dig inte om den smakar ganska starkt, det behövs bara lite dressing på salladen.

Koka haricotverts och mungbönor i lättsaltat vatten 2-3 min, lägg sedan ned dem i kallt vatten. Strimla salladskål, rödlök och kyckling. Stek kycklingen i wok- eller stekpanna tills den får färg. Tillsätt cashewnötter och fräs med snabbt, de ska inte ta färg. Häll i ostronsåsen och låt koka på svag värme ca 2-3 min. Blanda grönsakerna med den varma kycklingröran i en bunke.

Servera salladen ljummen i en hög med dressingen lätt ringlad över. Klart!

Varor du kanske har hemma?

Ca 140,76 kr/port Summa 563,05 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst