Cheesecake

Cheesecake

1 t 30 minEnkelt
185,70 kr
10 portioner5,33 kr per portion
Cheesecake

Digestive botten
1 stÄgg
1,5 dlVetemjöl
125 gMat & Bak Smör
75 gDigestive original
2 mskStrösocker
Fyllning
200 gFärskost Naturell
1 tskVaniljsocker
1,75 gVispgrädde
1 dlStrösocker
2 stÄgg
1 stCitron
Instruktioner
1

Botten är spröd och extra god. Kan serveras med färska bär. Den håller sig utmärkt ett par dagar i kyl.

Grundreceptet nedan gäller för 12 bitar:

Pajdeg: 5 digestivekex (75 g) 1 1/2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 125 g kallt smör i kuber 1 äggula

Fyllning: 200 g philadelphiaost 1 3/4 dl vispgrädde 2 ägg 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal av 1/2 citron 1 msk pressad citronsaft

Tillbehör: bär

Tillagning:

Sätt ugnen på 175°. Kör kexen i matberedare till fina smulor. Blanda ner mjöl, socker och smör och kör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och kör ihop till en deg. Kexen kan också rivas på den fina sidan av rivjärnet eller smulas i en mortel och sedan blandas degen snabbt ihop med fingertopparna.

Lägg degen i en form (24 cm i diam) med löstagbar kant. Strö över lite vetemjöl och tryck ut degen i formen. Låt vila i kyl ca 30 min.

Förgrädda bottnen mitt i ugnen 12-15 min. Rör ut philadelphiaost med grädde och tillsätt sedan resterande ingredienser till fyllningen. Vispa fyllningen slät eller kör med stavmixer.

Häll fyllningen i pajformen och grädda ytterligare 30 min. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 30 min. Låt svalna.

Servera gärna med färska bär.