Ceviche på handskalade räkor med mango, chili kumquats och avokadokräm
Mari Bergman & Niclas Lij

Ceviche på handskalade räkor med mango, chili kumquats och avokadokräm

15 minEnkelt
401,45 kr
2 portioner60,65 kr per portion
Imponera på din käresta med en vacker ceviche på handskalade räkor som inledning på er lyxiga alla hjärtans dag-middag eller som förrätt till nyårsmiddagen. Bachelorn Niclas Lij har tillsammans med vår kock Mari Bergman komponerat denna underbara förrätt! Recept av Mari Bergman & Niclas Lij

Topping
1 mskKoriander - färsk
1 stKumquat
2 mskCashewnötter Naturella
1 mskMynta - färsk
Avokadokräm
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 stAvokado
0,5 krmSalt Fint
0,5 tskHonung
0,5 mskOlivolja
0,5 stMynta - färsk
0,5 stLime
Ceviche
1 krmSvartpeppar Malen
0,25 stChilipeppar Färsk
0,5 stLime
170 gHandskalade Räkor
2 stSalladslök
0,25 stGurka
0,5 mskRapsolja
1 stMango
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSalt Fint
0,5 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Ceviche: Sila av spadet från räkorna och lägg dem i en bunke.

2

Skala och tärna mangon smått. Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj och finstrimla salladslöken. Skölj och finhacka chili och skala och riv ingefära. Skölj och finhacka koriandern. Blanda samman allting med räkorna. Tillsätt rivet limeskal- och saft samt olja. Smaka av med salt och peppar.

3

Avokadokräm: Gröp ur avokadoköttet och lägg i en bunke. Tillsätt rivet limeskal- och saft, honung, olja och myntablad. Mixa samman till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg gärna krämen i en spritspåse om du har.

4

Topping: Finhacka cashewnötter och skölj och skiva kumquats. Lägg upp cevichen fint på tallrik och toppa med cashewnötter, kumquatsskivor, korianderblad och myntablad. Klicka eller spritsa avokadokräm snyggt på tallriken. Ät och njut!

Bild:

Sofia Törnqvist