Carnitas till Halloween
Amanda Hellman, Jessica Hellstedt

Carnitas till Halloween

3 tEnkelt
208,70 kr
6 portioner20,80 kr per portion
Carnitas är ett långkok på fläskkarré med söt och kryddig smak. Låt köttet puttra länge och väl, då blir det som bäst. Här serverar vi carnitas i pumpa - perfekt till Halloweenfesten! Tips: gör gärna marinaden dagen innan och låt köttet ligga över natten. Använd en läsk med colasmak, t.ex Coca-Cola eller Pepsi.

1 stApelsin
1 dlKinesisk soja
1 tskCayennepeppar
2 tskChilipulver
1 stLime
1 kgFläskkarré
2 tskTorkad oregano
1 tskSalt Fint
5 klyftaVitlök
2 mskMat & Bak Smör
1 tskSvartpeppar Malen
50 clLäsk liten
Instruktioner
1

Börja med att blanda ihop kryddor, vitlök, soja, apelsin- och limejuice.

2

Skär köttet i små bitar, ca 3 cm x 3 cm.

3

Lägg bitarna i marinaden. Låt stå minst 1 timme men gärna över natten.

Tillagning

1

Bryn smöret i en gryta.

2

Ta ut köttet ur marinaden och bryn bitarna i smör tills köttet fått stekyta.

3

Häll över resten av marinaden och Coca cola tills vätskan precis täcker köttet.

4

Låt småputtra i 1-2 timmar. Tillsätt mer Coca cola några gånger. Vätskan kommer koka bort så viktigt att tillsätta mer Coca cola så att köttet aldrig är utan vätska.

5

Efter 1-2 h kommer nästan all vätska ha kokat bort och köttet kommer ha bildat en ljuvlig, seg och kletig massa.

Bild:

Susanna Livijn Wexell