Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

Gör så här:

Dela kycklingen i bitar. Lägg lite smör eller olja i en stekpanna och lägg i kycklingbitarna och stek dem klara, krydda med salt och lite peppar.
Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar. Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannelonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan. Ställ in formen i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Servera cannelonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Sofia :

Det behöver vara färsk pasta om man ska kunna rulla plattorna. Mathem lägger i "vanliga" lasagneplattor.

Johannes :

Skär kycklingen i små bitar; det ska ju rullas in i cannelonin.

Camilla :

Jättegott! Lite väl många ingredienser kanske, men det var värt det.

Cecilia :

Super gott! Lyckad mat på en trevlig tjejkväll!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst