Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Busenkel Pasta Carbonara

Foto: Linnea Swärd Busenkel Pasta Carbonara

Barnens favoritpasta alla gånger: Pasta carbonara, ett säkert kort på middagsbordet och som kanske till och med kan tillagas av de äldre barnen i familjen. (Tastelines matkasse v27 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Koka pasta i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.

2. Skala och hacka gul lök och skär ner baconet i strimlor om det inte redan är färdigskuret. Stek det knaprigt i en varm stekpanna utan fett och häll sedan av det på hushållspapper.

3. Vispa samman äggulor, grädde och salt till en skummig kräm. Rör ner osten.

4. Häll av pastavattnet och ringla lite olja över. Blanda pastan med äggkrämen, rör om. Strö över bacon och lökfräset och strö över rikligt med svartpeppar.

5. Tillbehör: Servera pastan med sköljda tomatklyftor och gurkbitar.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
695 KCAL
25 G PROTEIN
43 G FETT
33 G KOLHYDRATER

Ca 60,64 kr/port Summa 242,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst