Buffalo wings med mangodipp och grönsaksplock
Mari Bergman

Buffalo wings med mangodipp och grönsaksplock

40 minEnkelt
300,40 kr
4 portioner38,03 kr per portion
Marinerade kycklingvingar med superfräsch mangodipp, en festlig vardagsrätt som passar precis lika bra till fredagsmyset! Tips! Tina kycklingvingarna och mangon innan tillagning om dessa köps frysta.

Grönsaksplock
1 krmSalt Fint
1 stBroccoli Färsk
200 gMorötter
Tillbehör
2 dlRis
Mangodipp
1 krmSalt Fint
1 mskÄppelcidervinäger
0,5 stChilipeppar Röd
0,5 stMynta - färsk
1 mskRapsolja
300 gMango
Buffalo wings
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskHonung Flytande
1 mskBalsamvinäger
1 kgKycklingvingar Frysta
3 mskTomatpuré
0,5 dlOlivolja
1 tskPaprikakrydda
0,5 dlJapansk soja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Buffalo wings: Blanda ihop olivolja, soja, tomatpuré, balsamvinäger, honung och paprikapulver i en stor bunke. Skala och finhacka vitlöksklyftorna och tillsätt till marinaden. Lägg i kycklingvingarna och blanda om ordentligt så att alla vingar blir täckta av marinad.

3

Lägg kycklingvingarna med marinaden på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt. Ta gärna ut vingarna efter halva tiden och vänd runt.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Mangodipp: Lägg mango i en skål och tillsätt hackad chilipeppar, mynta, äppelcidervinäger och rapsolja. Mixa ihop med hjälp av en stavmixer till en slät dippsås och smaka av med en nypa salt.

6

Grönsaksplock: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter och koka i saltat vatten i ca 1 minut. Sila av vattnet och lägg upp broccolin i en skål.

7

Skala morötterna och skär i stavar.

Servera buffalo wingsen med mangodipp, grönsaksplock och nykokt ris.

Näringsvärde: 751 kcal. 33 g protein, 33 g fett, 77 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson