Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Mat & Bak Margarin | |
150 g | Kalkon Pålägg | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Vitpeppar | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Lök | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 dl | Standardmjölk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 st | Squash | |
2 msk | Vatten | |
300 g | Broccoli, (3 dl) | |
250 g | Körsbärstomater |
Blanda samman margarin, kvarg, mjöl och kallt vatten till en deg. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Klä en pajform med degen. Grädda 200° i knappt 10 min. Skär kalkonköttet i tärningar. Skär lök, squash och vitlök i skivor. Fräs lök, squash och vitlök i olja, blanda ner kalkonkött och timjan.
Vispa samman ägg och mjölk, smaksätt med salt och peppar. Fördela den frästa blandningen och tomaterna i det förgräddade pajdegsskalet, tillsätt broccolibuketter (tinade eller färska). Häll över äggstanningen. Grädda i 35-40 min i 200°.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt