Broccolisoppa med spenat- och fetafyllda quesadilla
Mari Bergman

Broccolisoppa med spenat- och fetafyllda quesadilla

30 minEnkelt
199,45 kr
4 portioner26,61 kr per portion
Smakrik broccolisoppa som serveras ihop med spenat- & fetafylld quesadilla. Det går även bra att byta ut spenaten mot lite skinka i quesadillan. (Tastelines matkasse v23 2014)

Queasadillas
150 gSpenat Blad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
200 gTortilla Wrap
2 krmSalt Fint
100 gFetaost
1 klyftaVitlök Färsk
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
Soppa
1 dlCreme Fraiche Naturell
2 stBroccoli Färsk
1 mskMat & Bak Smör
1 stGul lök
0,5 tskSalt Fint
1 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
1 lVatten
1 stGrönsaksfond
Instruktioner
1

Soppa: Skala och grovhacka den gula löken. Skölj och skär broccolin i mindre buketter.

2

Hetta upp en stor kastrull med olja eller smör, fräs löken mjuk utan att den bränns. Lägg i broccolibuketterna och fräs ytterligare några minuter.

3

Tillsätt vatten och buljong i kastrullen, koka upp och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4

Queasadillas: Skala vitlök och skölj spenaten. Fräs spenaten hastigt i lite olja i en stekpanna. Pressa i vitlöken och blanda runt. Lägg över spenaten i en bunke och smula i fetaost och tillsätt creme fraiche. Tillsätt en nypa salt och peppar och blanda runt.

5

Lägg fyllningen mellan tortillabröden och platta till. Stek din quesadilla i lite olja eller smör i en stekpanna på båda sidor. Dela den sedan i tårtbitar och servera till soppan.

Näringsvärde: 488 KCAL 20 G PROTEIN 30 G FETT 31 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd