Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Broccolisoppa med skinkfyllda pizzasnurror

Foto: Lisa Löwenborg Broccolisoppa med skinkfyllda pizzasnurror

Pizzasnurrorna som serveras till den här vackra broccolisoppan är så goda och går att variera på oändligt många sätt. Varför inte tillsätta pesto och soltorkade tomater eller kanske din favoritost? Det är bara fantasin som sätter gränser. De kommer garanterat bli en favorit hos alla i familjen! (Tastelines matkasse v38 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Broccolisoppa: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs broccoli och lök så att det mjuknar en aning. Tillsätt 2-3 tsk vinäger, vatten och 2-3 msk buljong. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 10 min.

3. Pizzasnurror: Rulla ut pizzadegen och kavla ut den lite tunnare. Bred på tomatsås, strö över 3/4 av osten och fördela skinkskivorna över. Rulla ihop pizzan från långsidan och skär den sedan i bitar. Lägg pizzasnurrorna på en bakplåtsklädd plåt och strö över resten av osten på toppen. Grädda i ugnen ca 10-12 min.

4. Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar.

5. Broccolisoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller i en blender tillsammans med creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och ev. cayennepeppar.

Servera broccolisoppan med pizzasnurror och morotsstavar.


Recept: Mari Bergman
Foto: Lisa Löwenborg

Näringsvärde: 589 kcal, 25 g protein, 25 g fett, 53 g kolhydrater.

Ca 50,19 kr/port Summa 200,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst