Broccolisoppa med bacon-och pumpakrisp och mjukt bröd
Mari Bergman

Broccolisoppa med bacon-och pumpakrisp och mjukt bröd

30 minEnkelt
228,70 kr
4 portioner24,49 kr per portion
En vacker och god soppa fullproppad av gröna nyttigheter som broccoli och ärtor. Serverat med krispig topping och varmt bröd är det en underbar rätt som värmer gott. Soppan håller sig dessutom bra i kylen 3-4 dagar och går även att frysa in.

Soppa
1 stGul lök
2 tskVitvinsvinäger
1 mskOlivolja
7 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
225 gGröna Ärtor Frysta
300 gPotatis
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskGrönsaksbuljong
375 gBroccoli Färsk
1 krmSalt Fint
Topping
50 gPumpakärnor
280 gBacon Skivat
Tillbehör
200 gBaguette
Instruktioner
1

Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter. Skala och skiva ner stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vinäger, vatten och buljong.

3

Låt soppan koka under lock ca 15 min.

4

Topping: Tärna bacon och stek det knaprigt i en panna utan fett. Tillsätt pumpakärnorna när baconet har fått färg och fräs ytterligare 1 min. Häll över på hushållspapper för att få bort över överflödigt fett.

5

Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt förpackningens anvisning.

6

Soppa: Tillsätt ärtorna till soppan och låt de bli varma. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset. Servera med varmt bröd.

Näringsvärde: 649 kcal, 26 g protein, 34 g fett, 55 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell