Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Broccolipesto med pasta och stekt halloumi

Foto: Sanna Livijn Wexell Broccolipesto med pasta och stekt halloumi

En härlig klorofyllrik broccolipesto med pasta och halloumi. Snabbt, gott och lättlagat. (Tastelines vegokasse v45 2016) (MatHems vegetariska matkasse v46 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Brocolipesto: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skölj och dela broccolin i mindre buketter (gör i ordning även till tillbehöret men lägg ½ broccoli åt sidan,) och koka dem ca 2-3 min. Sila av vattnet och lägg broccolibuketterna i en matberedare. Tillsätt pumpakärnor, skalad vitlöksklyfta, grovriven ost, basilika, olja och citronsaft. Mixa ihop till en pesto och smaka av med salt och peppar.

2. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Skär halloumin i kuber. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin och broccolibuketterna gyllenbruna.
4. Sila av pastavattnet och blanda pastan med peston. Lägg upp i skålar och toppa med halloumi, broccoli, ruccola och lite extra pumpakärnor.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 857   kcal,   37   g protein,   51   g fett,   59   g, kolhydrater.      


Ca 62,65 kr/port Summa 250,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Malin :

Supergott!

Elenor :

Supergott!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst