Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Broccoligratäng med fejkon och valnötssallad

Foto: Susanna Livijn Wexell Broccoligratäng med fejkon och valnötssallad

Genom att ha lite fejkon i vår vegetariska broccoligratäng så får vi till en riktigt god rökig smak som ger det där lilla extra! (Tastelines vegokasse v31 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

2. Broccoligratäng: Sätt ugnen på 200 grader. Skär broccolin i stora
buketter och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Lägg de kokta
broccolibuketter i en ugnsform och vänd ner pastan.

3. Hetta upp lite olja och stek fejkon tillsammans med finhackad
vitlök. Skölj och grovhacka basilikan. Strö fejkon och basilika över
gratängen och krydda med den frysta örtkryddan, salt och peppar.

4. Blanda grädden med fond och slå över. Strö över riven ost. Gratinera
20 minuter.

5. Sallad: Skölj gurka och sallad och skär i mindre bitar. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman i en skål. Grovhacka valnötterna och strö över. Pressa över lite citronsaft och tillsätt   ca 1 msk olja från tomaterna.

Servera gratängen med valnötssalladen.


Näringsvärde per portion: Kcal: 613, Protein: 16 g, Fett: 28 g, Kolhydrater: 69 g


Recept: Mari Bergman
Susanna Livijn Wexell Susanna

                  

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 1 tsk frysta provencalska örter
Ca 84,86 kr/port Summa 339,45 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

MatHem :

Tack för er feedback, vad kul att höra att det var en hit även hos barnen. Vår receptansvarige kommer kika på detta och uppdatera receptet med grädden inkluderad. Ha det fint! / Fredrika, Kundtjänst

Dirk :

Ok vegetarisk variant. Barnen gillade faktiskt rätten. Grädde saknas i ingredienslistan. 5 dl fungerade för mig.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst