Recept | Huvudrätt | Övrigt

Bowl med grillad halloumi, grönsaker och grönkål

Foto: Nurlan Emir Bowl med grillad halloumi, grönsaker och grönkål

En färgglad och fräsch bowl med härliga grönsaker som toppas med grillad halloumi och cashewnötter. Saften från den grillade citronen blir fantastiskt god att ringla över grönsakerna. Ät och njut!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Örtdressing: Mixa samman spenat, persilja, olja, vit balsamvinäger, honung och chiliflakes till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

2. Bowl: Skölj spenat och grönkål. Skär bort stammen på grönkålen och skär bladen i stora bitar. Blanda spenat och grönkålsblad i en skål med olja och salt.
3. Skär zucchini i skivor. Dela broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Dela citronerna på mitten. Skär halloumin i tjocka skivor och dela avokadon i 4 halvor.
4. Pensla alla grönsaker med olja och strö över lite salt och peppar. Grilla zucchini, broccoli, champinjoner och halloumi var för sig i en grillpanna eller på utegrillen. Grilla sist citronhalvorna och avokadohalvorna så att de får en fin grillyta. Skär de grillade halloumiskivorna i kuber.
5. Skölj groddarna och ta bort de svarta knopparna. Grovhacka cashewnötterna.

6. Montering: Fördela spenat och grönkål i botten av fyra skålar. Toppa med grillade grönsaker, halloumi, citronhalvor, avokadohalvor, groddar och cashewnötter runt om. Häll upp dressingen i fyra små skålar och servera vid sidan av.

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde & Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 833 kcal, 36 g protein, 65 g fett, 24 g kolhydrater


Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst