Bookmakertoast på köttfärsbiff med ugnsrostade potatishalvor
Mari Bergman

Bookmakertoast på köttfärsbiff med ugnsrostade potatishalvor

40 minEnkelt
243,65 kr
4 portioner31,63 kr per portion
En variant på den klassiska bookmakertoasten. Här kan du grilla både din köttfärsburgare och brödet om du vill. (Tastelines matkasse v20 2017)

Tillbehör
0,5 stRödlök
4 mskDijonsenap
50 gSalladsmix
4 stÄgg
4 mskPepparrot Färsk
100 gLantbröd
Potatishalvor
2 mskOlivolja
1 kgPotatis Fast
0,5 tskFlingsalt
Köttfärsbiff
1 tskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 tskSalt Fint
500 gKöttfärs - Nöt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatishalvor: Tvätta och dela potatisen på mitten och lägg potatishalvorna på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Blanda runt med händerna ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Köttfärsbiff: Blanda nötfärsen med salt och peppar och forma biffar.

4

Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Stek biffarna på medelhög- hög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna på potatisplåten i ca 7-10 min tills de är klara.

5

Tillbehör: Skölj salladen och skala och finstrimla rödlöken. Skala och riv en bit pepparrot.

6

Torka ur pannan och stek brödskivorna i lite nytt smör så att de blir fint gyllene.

7

Bred dijonsenap på varje bröd, lägg på sallad, färsbiff, rödlök och en rå äggula. Toppa med riven pepparrot.

Servera din bookmakertoast med ugnsrostade potatishalvor.

Näringsvärde: 514 KCAL 37 G PROTEIN 17 G FETT 55 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd