Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Bön- & rosmarinbiffar med yoghurtsås och bulgur

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar.

2. Bönbiffar: Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt stå så länge.
3. Koka upp 2 dl vatten i en liten kastrull.
4. Skala moroten, och skär den i mindre bitar. Skala löken och hacka den grovt. Hacka persiljan och lägg åt sidan så länge.
5. Koka morötter och lök tillsammans med rosmarin, tills grönsakerna mjuknat.
6. Häll ner de kokta morötterna, löken och vattnet i en bunke. Lägg även ner de avrunna bönorna och mixa allt lite grovt med en handmixer, eller mosa med en gaffel. Tillsätt olivolja, parmesan, den hackade persiljan och 4 msk ströbröd och rör om.
7. Häll upp ca 1 dl ströbröd på ett fat. Forma bönröran till små biffar med t e x en matsked och vänd dem i ströbrödet.

8. Värm en stekpanna med olja och stek biffarna i omgångar, några minuter på varje sida.

9. Yoghurtsås: Rör ihop yoghurt, honung, pressad vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar

10. Sallad: Skölj och strimla isbergssalladen. Skölj och skiva gurkan. Blanda alla grönsaker i en stor skål och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

Servera bönbiffarna med yoghurtsås och nykokt bulgur.

Ca 49,88 kr/port Summa 199,50 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst