Recept | Gryta | Nötkött

Boeuf Bourguignon

Ett traditionellt recept från Bourgogne i Frankrike som görs på nötkött och ett fylligt, rött vin - gärna från just Bourgogne. Rätten är många gånger godare dagen efter då vinet gjort köttet än mörare.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Hacka den gula löken i mindre bitar.
2. Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
3. Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
4. Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
5. Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
6. Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
7. Dela eventuellt champinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i
smör. Lägg över i en skål
8. Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
9. Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
10. När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök
11. När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
12. Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.

Ca 112,64 kr/port Summa 450,55 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst