Blommig korvgryta med ris
Mari Bergman

Blommig korvgryta med ris

30 minEnkelt
148,65 kr
4 portioner14,95 kr per portion
En gryta med falukorv och paprika som du slänger ihop på ett kick. (Tastelines Barnkasse v52 2016)

Gryta
2 mskOlivolja
2,5 dlVispgrädde
1 mskSenap Skånsk
3 mskTomatpuré
2 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSalt Fint
600 gFalukorv
0,5 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
2 stRöd Paprika
Tillbehör
0,5 stGurka
1 krmSalt Fint
1 tskMat & Bak Smör
250 gHaricot Verts Fryst
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Koka upp vatten i en kastrull till haricots vertsen.

2

Gryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikorna i ganska stora bitar. Skär korven i strimlor.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och korv tills korven har fått lite färg. Tillsätt paprikabitarna, grädde, senap och tomatpuré och låt det koka ihop någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.

4

Tillbehör: Koka haricots vertsen en minut och häll av vattnet. Tillsätt lite smör och salt. Skölj och skär gurkan i stavar.

Servera korvgrytan med ris, haricots verts och gurkstavar.

Näringsvärde: Kcal: 733 Fett: 47 g Protein: 20 g Kolhydrater: 57 g

Bild:

Linnea Swärd