Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Blomkålstacos med coleslaw och avokado

Foto: Susanna Livijn Wexell Blomkålstacos med coleslaw och avokado

Underbart goda blomkålstacos som passar perfekt till fredagsmyset! (Tastelines 2-personerskasse v1 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v7 2018) (Mathems inspirationskasse 2-personer v20 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Coleslaw: Skölj och finstrimla spetskålen. Skala och riv morötterna och skölj och riv äpplet. Blanda i hop i en skål tillsammans med yoghurt, balsamvinäger, honung, salt och peppar.

2. Blomkål: Skär blomkålen i små buketter. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs blomkålsbuketterna tillsammans med spiskummin, paprikapulver, chiliflakes och oregano på medelhög värme. Fräs så att blomkålen mjuknar och får lite färg, ca 5 min. Krydda med salt efter smak och tillsätt honungen. Blanda om och sänk värmen.

3. Tillbehör: Tärna avokadon smått och skölj och grovhacka koriandern.

Fyll tortillabröd med coleslaw och stekt blomkål. Toppa med avokado och koriander. Pressa lite extra lime över om du vill. Vik ihop, ät och njut!

Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 420 kcal, 10 g protein, 15 g fett, 57 g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Stefan :

testd

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst