Recept | Huvudrätt | Ris, Gryn & Mjöl

Black rice risotto med zucchini, fänkål och gorgonzola

Foto: Sanna Livijn Wexell som Black rice risotto med zucchini, fänkål och gorgonzola

En krämig risotto med färska frästa grönsaker med smak av chili och vitlök och självklart färsk basilika, kan det bli bättre? Smaklig måltid! Tips, riset kan även kokas enligt anvisning på förpackningen men blir extra gott efter anvisningar i beskrivningen. (Tastelines vegokasse v13 2017) (Tastelines matkasse v13 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Ris: Koka upp vatten i en vattenkokare eller i en kastrull på spisen.
2. Värm oljan lite lätt i en kastrull. Skala vitlöksklyftan och dela på mitten. Lägg ner halvorna i oljan med snittnytan neråt och låt de fräsas på låg värme ca 1 min. Ta upp vitlöken och tillsätt riset. Fräs under omrörning 1 min. Tillsätt 1 liter varmt vatten samt salt och låt det koka på medelhög värme utan lock ca 45 min. Späd med resterande mängd vatten lite i taget så fort vattnet kokat in i riset.

3. Grönsaker: Skölj och tärna zucchini och fänkål smått. Skala och dela vitlöksklyftorna. Lägg i en stekpanna med olivoljan och fräs på medelhög värme ca 2 min.
4. Skölj, kärna ur och strimla chilipepparn. Skär mozzarella och gorgonzola i bitar. Blanda samman pesto, ricottaost, olivolja och salt.
5. Tillsätt ricottapeston och gorgonzolan i riset. Rör om och låt osten smälta. Häll upp i en skål och toppa med mozzarella och de frästa grönsakerna

Recept: Elvio Milleri
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 769 kcal, 20 g protein, 55 g fett, 47 g kolhydrater.

Varor du kanske har hemma?

Ca 54,94 kr/port Summa 219,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst