Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins

45 minEnkelt
226,80 kr
10 portioner6,36 kr per portion
Glutenfria blåbärsmuffins - mums till mellanmål eller att ta med på picknicken. Har du inte en muffinsplåt går det lika bra att ta dubbla muffinsformar i papper och placera ut på en plåt.

Fyllning
1,5 dlBlåbär Fryst
4 tskBakpulver
1 dlMandelmjöl
4 stÄgg
2 mskVaniljsocker
2 dlStrösocker
1 stCitron
2 dlRismjöl
150 gMat & Bak Smör
1 dlMajsstärkelse
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Lägg muffinsformarna i en muffins- eller cupcakeplåt där formarna passar.

2

Smält smöret i en kastrull. Vispa lite lätt ihop ägg och strösocker för hand i en bunke. Blanda ihop rismjöl, mandelmjöl, maizena majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.

3

Rör ner de torra ingredienserna i bunken med äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd till sist ner smör och citronskal till en jämn smet.

4

Lägg smeten i en spritspåse och fyll varje form till ¼ med smet. Lägg i några blåbär i varje form och fyll på med smet tills ¾ av formarna är fyllda. Strö resten av blåbären ovanpå.

5

Grädda muffinsarna mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Testa med en sticka att de är genomgräddade.

Receptet kommer ur boken "Cake Hero - recept för unga bagare" av Roy Fares. Boken ges ut av Bonnier Fakta.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt