Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Birgittas lättlagade citronkyckling med chili

Foto: Itrim Birgittas lättlagade citronkyckling med chili

Vacker och god kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen medan du fixar annat.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Halvera citronerna och pressa ur saften (spara skalen). Blanda med hackad vitlök, hackad chili, honung och soja. Lägg kycklingen i marinaden i cirka 2 timmar.
2. Lägg citronhalvorna med ändarna uppåt och varva med kycklingen (skinnet uppåt) i en ugnsfast form eller långpanna. Häll över marinaden, salta, peppra och stek i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter. Garnera med persilja.

På din tallrik
Handfast-minus:
Lägg upp 1 handflata kyckling och servera med 3 knytnävar sallad.
Handfast:
Lägg upp 1 handflata kyckling och servera med 2 knytnävar sallad och 1 knytnäve fullkornspasta.

Varor du kanske har hemma?

Ca 92,33 kr/port Summa 369,30 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst