Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Bibimbap med tofu

Foto: Susanna Livijn Wexell Bibimbap med tofu

Piffa upp vardagen med influenser från det asiatiska köket. Bibimbap är en koreansk maträtt som kan varieras i det oändliga. Kryddigt och hett! (Tastelines vegokasse v50 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2. Algsallad: Blötlägg algerna ca 5 minuter. Skölj och finstrimla salladslöken. Låt algerna rinna av och blanda med salladslök, soja, sesamolja och strö över sesamfrön.

3. Inlagd gurka: Blanda ihop ättika, socker, salt och vatten i en stor skål. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga och skär den i halvmånar. Skölj och finstrimla salladslöken och blanda ihop med ättikslagen. Finhacka och tillsätt chili.

4. Tofu: Skär tofun i mindre bitar. Skölj och finhacka purjolök, vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och rapsolja och fräs alltsammans tills tofun fått en fin gyllenbrun färg. Tillsätt soja och honung och blanda om. Sänk värmen.

5. Tillbehör: Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek 4 ägg. Skölj böngroddarna och lägg upp i en skål.

Ta fram 4 stora lite djupare tallrikar och lägg upp ris, tofu, algsallad, gurka, groddar och kimchi var för sig på tallriken. Servera med Srirachasås. Ät och njut med pinnar om du vill.

Recept: Mari Bergman
Foto: Susanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 508, Protein: 30 g, Fett: 19 g, Kolhydrater: 50 g.

Varor du kanske har hemma?

Ca 83,81 kr/port Summa 335,25 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst