Beluga tacos
Hemmakock

Beluga tacos

30 minEnkelt
355,80 kr
4 portioner38,37 kr per portion
Beluga tacos

28 gTaco Kryddmix Original, (1 paket)
100 gRiven Texmexost, (2 dl)
400 gKrossade Tomater
1 dlVatten
320 gTortilla, (1 paket)
300 gMango, (1 st)
1 stRödlök
3 dlGräddfil, (1 paket)
1 stKoriander - färsk
1 stChunky Salsa
240 gBelugalinser, (3 dl)
3 stAvokado
0,5 dlRapsolja
0,5 stGul lök
1 stRöd Paprika
200 gMajskorn, (2 dl)
Instruktioner
1

Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs i ordning.

2

Tärna mango, finhacka lök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv.

3

Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan, och fräs så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja, så att det inte bränner fast.

4

Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.