Barnens korvpanna
Mari Bergman

Barnens korvpanna

20 minEnkelt
125,75 kr
4 portioner14,88 kr per portion
Med ris och haricoverts. Enkelt och gott. (Tastelines matkasse v51)

Korvpanna
1 mskOlivolja
0,5 stGul lök
1 tskTimjan - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
2 stVitlök
600 gFalukorv
200 gVanliga morötter
3 mskTomatpuré
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 krmSalt Fint
Tillbehör
3,5 dlBasmatiris
250 gHaricot Verts
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till haricots vertsen.

2

Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

4

Tillbehör: Förväll haricots vertsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.

Servera korvpannan med ris och smörslungade haricots verts. Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion: 790 Kcal 21g protein 50g fett 55g fett

Bild:

Linnea Swärd