Bananpannkakor med jordnötsfluff, kokosbacon och lönnsirap

Bananpannkakor med jordnötsfluff, kokosbacon och lönnsirap

30 minEnkelt
421,45 kr
4 portioner23,27 kr per portion
Elvis åt ihjäl sig på jordnötssmörsmackor med bacon och banan. Jag skulle kunna äta ihjäl mig på dessa banan- och jordnötssmörspannkakor med vegetarisk bacon. Men turligt nog är dessa Elvisinspirerade pannkakor betydligt mer hälsosamma. Om du inte har havremjöl hemma kan du göra eget genom att mixa havregryn till ett fint mjöl. Rosta gärna havregrynen i ugn innan så blir de ännu godare. Se till att köpa garanterat glutenfria havregryn om du är glutenkänslig.

Jordnötsfluff
0,5 dlJordnötssmör
1 dlGrekisk Yoghurt
2 krmBikarbonat
0,5 tskBakpulver
1 mskMat & Bak Smör
2 stÄgg
3 stBanan
0,3 tskSalt Fint
1 stCitron
1 tskKardemumma Mald
2,5 dlHavregryn
Kokosbacon
1 mskJapansk soja
0,5 mskKokosolja
2,5 dlKokoschips
1 tskLiquid smoke
1 mskLönnsirap
Instruktioner
1

Smält smöret i en stekpanna eller bryn smöret i en kastrull och låt svalna.

2

Mixa havregrynen fint (om du inte har havremjöl). Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Mosa bananerna med en gaffel och blanda med ägg, citronjuice och smör. Blanda bananröran med de torra ingredienserna utan att röra för mycket. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter.

3

Blanda yoghurt och jordnötssmör och ställ svalt i väntan på servering.

4

Smält en stor klick smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i ett par matskedar smet per pannkaka. Vänd när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda tills de har fått färg på undersidan.

5

Servera pannkakorna nygräddade med jordnötsfluff, kokosbacon och flytande honung eller lönnsirap.

Kokosbacon

1

Sätt ugnen på 120 grader.

2

Smält kokosoljan och blanda med alla blöta ingredienser. Häll det över kokosflagorna i en skål.

3

Dra ett par varv med pepparkvarnen och blanda runt försiktigt så att all kokos täcks. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 15–20 minuter, tills kokosen är gyllenbrun och torr.

4

Rör om ett par gånger under tiden. Håll koll mot slutet eftersom kokosen lätt bränns.

5

Låt svalna och förvara i en lufttät burk.

”Det blir bara pannkaka” är skriven och fotograferad av Annika Goldhammer och ges ut av bokförlaget Arena.

Bild:

Annika Goldhammer