Bakad sötpotatis med fetaoströra och frästa kikärtor
Mari Bergman

Bakad sötpotatis med fetaoströra och frästa kikärtor

1 tEnkelt
229,40 kr
4 portioner41,42 kr per portion
En riktig publikfriare! Att baka potatis i ugnen blir så otroligt gott men det tar ju sin lilla tid så en rekommendation är att förbaka potatisarna ca 40 min i ugnen någon dag i förväg så har du sedan rätten klar på 20 min när det väl är dags att avnjuta middagen. De håller sig minst 2-3 dagar i kylskåp.

Bakad sötpotatis
1 stBakplåtspapper
4 stSötpotatis
Fetaoströra
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
150 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPersilja - färsk
Sallad
1 tskVit balsamvinäger
70 gRuccolasallat
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
Kikärtor
0,5 stRödlök
0,5 tskPaprikakrydda
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 krmCayennepeppar
380 gKikärtor Kokta
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Bakad sötpotatis: Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.

3

Fetaoströra: Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

4

Kikärtor: Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.

5

Sallad: Skölj ruccola samt skölj och tärna gurkan smått. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger.

6

Bakad sötpotatis: Ta ut sötpotatisarna och skär ett snitt i varje potatis. Tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Salta lite lätt och lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.

Servera tillsammans med sallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 642 kcal, 22 g protein, 16 g fett, 101 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell