Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Bakad potatis med skagenröra

Foto: Lena Djuphammar Bakad potatis med skagenröra

Det finns så många goda varianter på fyllningar till bakad potatis. Allt från det enkla med rom och gräddfil till rökt viltkött och pepparrotsgrädde. Här kommer ändå den kanske mest traditionella men enligt oss den fräschaste och godaste – skagenröran!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Sätt ugnen på 225º. Skölj och borsta potatisarna. Stick några hål i varje. Baka dem mitt i ugnen i ca 50 minuter. Du kan också baka dem i mikrovågsugn i ca 14 minuter på full effekt.

Skala och hacka räkorna. Spara några till garnering. Hacka rödlök, gurka och gräslök fint. Spara lite till garnering. Blanda räkor, rödlök, gurka, gräslök, majonnäs och crème fraîche. Smaksätt med salt, svartpeppar och pressad citron. Ställ röran i kylen medan potatisen bakas klart.

Känn med en provsticka att potatisen är mjuk rakt igenom. Skär ett kryss i potatisarna och tryck till från kortsidorna så att krysset öppnar sig. Fyll potatisarna med skagenröran och garnera med hela räkor, hackad lök och gurka.

Receptet kommer från boken ”Potatis: jordens guld. Recept, sorter, odling” som är skriven och fotograferad av Pernilla Rönnlid och Lena Djuphammar. Boken ges ut av Ordalaget bokförlag.

Varor du kanske har hemma?

Ca 104,06 kr/port Summa 416,25 kr

Ett recept från:

Lena Djuphammar & Pernilla Rönnlund

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Christian :

Gräslök saknas bland ingredienserna!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst