Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Baconlindad pesto & mozzarella-fylld kycklinglårfilé

Foto: UlmiusStorm Baconlindad pesto & mozzarella-fylld kycklinglårfilé

Kristians bästa recept!

Gör så här:

1) Låt kycklingen tina om du har fryst.

2) Sätt ugnen på 225°C.

3) Låt mozzarellaosten rinna av och riv i små bitar. Blanda med peston i en skål. Salta och peppra.

4) Om stora kycklingfiléer, skär en djup skåra i sidan av varje filé (nästan hela vägen igenom) och fyll med pesto-mozarellafyllningen. Om det är små filéer, sätt ihop två med fyllning mellan. Linda två baconskivor runt varje för att hålla ihop.

5) Lägg filéerna i ugnsfast form och sätt in i ugnen. Låt tillagas till de är ca 75°C i innertemperatur, ca 25-30 min. Sista 10 minuterna kan man köra med grill för att få finare baconyta.

6) Koka under tiden pastan och skölj sallad och tomater.

7) Servera kycklingen med pasta, en klick crème fraîche, några kvistar timjan och sallad och tomat vid sidan om.

Ca 101,09 kr/port Summa 404,35 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst