Recept | Huvudrätt | Pasta

Avokadopasta med chilisting och tomat- och bönsallad

Foto: Linnea Swärd Avokadopasta med chilisting och tomat- och bönsallad

Avokadopasta med chilisting är en riktig lifesaver i köket när man har ont om tid. En enklare och snabbare rätt med en sådan härlig smaksensation i munnen får man leta efter. (Tastelines matkasse v28 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten till pastan.

2. Pasta: Skala och finhacka vitlök, skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn. Grovhacka basilika och persilja. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Blanda alltsammans i en stor skål (spar lite av den rivna osten till servering). Pressa i citronsaft och tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Skär avokadon i bitar och blanda ner.

3. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

4. Tomat- och bönsallad: Skölj och tärna tomaterna, grovhacka basilikan och skala och finhacka rödlöken. Sila av vätskan från bönorna och spola under kallt vatten. Blanda bönorna med tomatblandningen och smaka av med olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.

5. Pasta: Sila av pastan men spara 1 dl av kokvattnet
och rör ner i avokadoblandningen. Blanda pastan med avokadoblandningen. Smaka ev av med mer salt och svartpeppar. Strö över resten av den rivna parmesanosten.

Servera avokadopastan med tomat- och bönsalladen.

Näringsvärde:
736 KCAL
25 G PROTEIN
29 G FETT
80 G KOLHYDRATER

Ca 58,36 kr/port Summa 233,45 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Petra :

Gott!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst