Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad
Mari Bergman

Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad

40 minEnkelt
198,55 kr
2 portioner47,28 kr per portion
En mustig gratäng med smak av basilika, fetaost, tomat och aubergine som serveras med en krispig sallad. Vegetarisk mat när den är som bäst. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
65 gRuccolasallat
1 stTomater
Tomatsås
0,5 stGul lök
1 tskHonung Flytande
1 tskBalsamvinäger
2 mskTomatpuré
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
2 tskGrönsaksbuljong
390 gKrossade Tomater
0,5 tskBasilika - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
Auberginerullar
1 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
1 stBakplåtspapper
1 krmSalt Fint
0,5 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
1 stAubergine
Instruktioner
1

Auberginerullar: Värm ugnen till 180 grader.

2

Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor. Lägg aubergineskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och peppar och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 7 min så att auberginen mjuknar och får lite färg.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg. Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 30 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, honung och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad basilika.

4

Auberginerullar: Lägg två basilikablad på varje aubergineskiva och fördela 100 g av fetaosten jämnt över varje skiva.

5

Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg i formen med tomatsåsen. Tillsätt resten av tomatsåsen och smula över resten av fetaosten. Sätt in i ugnen i 10 min.

6

Servera auberginerullarna i tomatsåsen tillsammans med ruccola och tomatskivor.

Näringsvärde: 420 kcal, 19 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir