Asiatiska kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

Asiatiska kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

45 minEnkelt
447,20 kr
4 portioner31,54 kr per portion
Vansinnigt goda spett som också passar på en buffé. Har du bråttom kan du köpa färdig sataysås, fast det är godare med hemlagad....

Kycklingspett
4 stKycklingfile
Sataysås
2 tskCurry
2 stVitlök
1 stGul lök
3 dlJordnötter Saltade
1 tskSpiskummin
4 dlKokosmjölk
4 mskRapsolja
1 mskCitron
1 tskChilipulver
2 mskFarinsocker
2 tskFärsk ingefära
Marinad
1 tskGurkmeja
2 tskSesamolja
4 tskHonung Flytande
1 tskKoriander
1 tskChilipulver
Gurksallad
3 mskStrösocker
2 mskVatten
1 tskSalt Fint
2 stRödlök
1 stChili
1 stGurka
2 mskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Instruktioner

Dela kycklingfiléerna i halvor. Blanda marinaden och låt kycklingen marinera en stund. Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddorna och fortsätt fräsa. Tillsätt kokosmjölk, socker och nötter och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med citronsaft mot slutet. Skär gurkan i halvmånar, löken i tunna skivor och finhacka chilin. Blanda vinäger, vatten, socker och salt och slå över. Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn dem snabbt på båda sidor. Trä ev. upp dem på träspett. Lägg i en ugnsfast form och stek dem klara i 200° ca 10 minuter. Servera med ris.

Spetten går också bra att grilla