Asiatiska färsbollar i kokossås
Mari Bergman

Asiatiska färsbollar i kokossås

40 minEnkelt
375,95 kr
4 portioner28,50 kr per portion
Lättlagade och goda färsbollar i smakrik kokossås.<a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(Tastelines matkasse v49 2016)</a>

Färsbollar
1 mskJapansk soja
0,5 mskRöd Currypasta
1 stLime
1 stÄgg
2 mskFärsk ingefära
0,5 mskFisksås - Asiatisk
0,3 stPurjolök
500 gKöttfärs - Bland
2 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlStröbröd
0,5 tskChiliflakes
400 gKokosmjölk
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskHonung Flytande
1 tskSalt Fint
Tillbehör
3 dlJasminris
1 tskFärsk ingefära
1 mskOlivolja
1 krmFlingsalt
250 gEdamamebönor
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Färsbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.

3

Blanda färsen tillsammans med lök, ingefära, vitlök, chiliflakes, ägg, limesaft, salt, peppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.

4

Hetta upp en panna med olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.

5

Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca 1 tsk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.

Servera färsbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.

Näringsvärde: 869 kcal. 37 g protein, 50 g fett, 62 g kolhydrater

Bild:

Linnéa Swärd