Asiatisk gryta på kokosmjölk med svamp och purjolök
Mari Bergman

Asiatisk gryta på kokosmjölk med svamp och purjolök

20 minEnkelt
350,40 kr
4 portioner28,37 kr per portion
Smakrik asiatisk gryta med doft av ingefära och vitlök gjord på vegetarisk färs, svamp och purjolök var en hit bland smakpanelen som inte kunde tro att den var vegetarisk.

Tillbehör
3 dlJasminris
1 stLime
Gryta
2 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
390 mlKokosmjölk
2 mskJapansk soja
100 gFärsk bladspenat
0,5 stPurjolök
250 gFärska champinjoner
2 krmSalt Fint
2 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSambal Oelek
300 gVegetarisk Färs
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Skölj och strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och fräs champinjoner, purjolök, ingefära och vitlök så att de mjuknar och svampen får lite stekyta. Tillsätt färsen och fräs några minuter så att den tinar. Tillsätt kokosmjölk, soja, sambal oelek och honung. Låt grytan koka ihop 5 minuter. Tillsätt sköljd spenat och smaka av med lite salt.

Servera grytan med jasminris och limeklyftor.

Näringsvärde: 631 KCAL 22 G PROTEIN 32 G FETT 59 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd